Over vlaslemen

Wat is vlas?

De vlasplant wordt al eeuwen geteeld als grondstof voor de textielindustrie (linnen). Het vlas uit de Leiestreek staat wereldwijd bekend om haar hoge kwaliteit.

Wat zijn Vlaslemen?

Vlaslemen zijn de gebroken vlasstengels van de vlasplant. Vlaslemen werden oorspronkelijk enkel gebruikt in de meubel en houtindustrie. Wegens hun uizonderlijk absorptievermogen, worden vlaslemen nu ook gebruikt als strooisel voor paarden.

Zijn Analin vlaslemen stofvrij?

We hebben reeds 70 jaar ervaring met vlasverwerking. Eigen productie garandeert u stofvrije vlaslemen.

Wat is het voordeel van vlaslemen t.o.v. stro?

Vlaslemen absorberen 12 keer meer dan stro. Mestafval bij vlaslemen is dan ook beduidend minder dan dat van stro. Daarnaast is het erg gegeerd in land en tuinbouw.

Wat is het voordeel van vlaslemen t.o.v. houtkrullen?

Vlaslemen absorberen 4 keer meer dan houtkrullen. Mestafval bij vlaslemen is dan ook beduidend minder dan dat van houtkrullen. Daarnaast is het erg gegeerd in land en tuinbouw.

Waar worden Analin vlaslemen geproduceerd?

Analin vlaslemen wordt geproduceerd op onze aparte productielijn in Izegem. Als familiebedrijf met 70 jaar ervaring over 3 generaties, garanderen we stofvrije vlaslemen.

Hoe worden Analin vlaslemen verpakt?

Onze vlaslemen worden in zakken van 20 à 21 kilogram verpakt. Wij kiezen er bewust voor om onze vlaslemen niet te persen. Dit zorgt ervoor dat ons product eenvoudig uit te strooien is. Lege verpakkingen nemen we terug.

Wenst u meer informatie over onze vlaslemen?

Contacteer ons vrijblijvend!